Webapplicatie laten maken kosten

Wil jij een webapplicatie laten maken? Dan zijn er een aantal dingen die je van tevoren moet weten. Zo is het belangrijk om te weten waar de kosten hiervoor uit bestaan. In deze blog zullen we dat voor je uitleggen, dus scroll rustig verder ;).

Waaruit bestaan de kosten voor een webapplicatie?

Het ontwikkelen van een webapplicatie brengt verschillende kosten met zich mee. Door inzicht te creëren in de kosten voor de ontwikkeling van een webapplicatie, kun je een realistisch budget opstellen en de juiste keuzes maken tijdens het ontwikkelingsproces.

Om je een duidelijk beeld te geven hebben we de 6 belangrijkste factoren die invloed hebben op de kosten van een webapplicatie voor je op een rijtje gezet.

Analyse en planning

Voordat een webapplicatie ontwikkeld wordt, moet een analyse worden gedaan en een planning worden gemaakt. Om een goede analyse uit te voeren is er wat kennis van experts nodig. Als je geen experts op gebied van development binnen je bedrijf hebt, moet je rekening houden met kosten om een expert extern bij dit proces te betrekken.

Ontwerp en gebruikerservaring

Een aantrekkelijk ontwerp en goede gebruikerservaring zijn essentieel voor een webapplicatie. Het is belangrijk dat je zowel een goede gebruikersinterface en gebruikerservaring verwerkt in je applicatie. Over het algemeen besteed je dit uit aan het bedrijf waar je de applicatie laat ontwikkelen, wat ook de bijbehorende kosten met zich meebrengt. In sommige gevallen kun je hier ook nog een derde partij bij betrekken, die gespecialiseerd is in UI/UX.

Ontwikkeling en programmering

De ontwikkeling en programmering van een webapplicatie bestaat uit het schrijven van een code, het implementeren van functionaliteiten en het testen en debuggen van de applicatie. De kosten zijn afhankelijk van hoe ingewikkeld de functionaliteiten zijn en de tijd die het kost om het geheel te bouwen.

Technologie en platforms

Ook de keuze van technologieën, programmeertalen en frameworks beïnvloeden de kosten. Sommige technologieën zijn complexer en vereisen meer expertise, wat ook invloed heeft op de kosten. Daarom is het belangrijk om de juiste technologieën te kiezen, die aansluiten bij de behoeften van jouw webapplicatie.

Hosting en infrastructuur

Het hosten van een webapplicatie vereist serverruimte en infrastructuur. De kosten kunnen variëren op basis van de gekozen hostingprovider, de server vereisten en de schaalbaarheid van de applicatie. Bij het kiezen van een hostingprovider moet je rekening houden met de behoeften van je applicatie en je budget.

Onderhoud en ondersteuning

Zodra je webapplicatie live is, moet je rekening houden met kosten voor onderhoud, updates en ondersteuning. Hierbij moet je denken aan het oplossen van bugs, het uitvoeren van beveiligingsupdates en het bieden van ondersteuning aan gebruikers.

Om het even samen te vatten; het ontwikkelen van een webapplicatie brengt verschillende kosten met zich mee. Door te begrijpen waar deze kosten uit bestaan, kun je een realistisch budget opstellen en de juiste keuzes maken tijdens het ontwikkelingsproces. Wij raden aan om eens contact op te nemen met ons development team, dat je kan begeleiden tijdens het proces.

  • In your face splash.
  • Bright like a flash.
  • Not afraid to clash.
  • In your face splash.
  • Bright like a flash.
  • Not afraid to clash.

Webapplicatie laten maken of een licentie aanschaffen?

Als je een webapplicatie wilt, kun je ervoor kiezen om deze zelf te laten maken of om een licentie aan te schaffen. Als je een licentie koopt, dan maak je simpelweg gebruik van al bestaande software. Je bent dan beperkt tot wat deze software te bieden heeft, terwijl het laten ontwikkelen van een webapplicatie ook ruimte voor maatwerk biedt.

Welke verschillen zijn er nog meer? En welke voor- en nadelen komen hierbij kijken? Dat zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Laten maken webapplicatie

Voordelen

  • Flexibel: Een op maat gemaakte webapplicatie kan op ieder moment worden aangepast aan je specifieke wensen. Je hebt volledige controle over de functionaliteiten en het ontwerp van je applicatie.

  • Concurrentie: Omdat je applicatie specifiek gemaakt is voor jouw bedrijf, kun je unieke functies toevoegen die niet beschikbaar zijn in de standaard licentiesoftware. Hierdoor kun je gebruikmaken van een applicatie die slimmere of meer uitgebreide functies heeft dan je concurrentie.

  • Schaalbaarheid: Je kunt bij de ontwikkeling van je proces rekening houden met de groei van je bedrijf in de toekomst. Als je hier rekening mee houdt, blijft de applicatie goed functioneren met de groei van je bedrijf.

  • Ondersteuning en onderhoud: Bij het laten maken van een applicatie kun je vaak rekenen op doorlopende ondersteuning en onderhoud van het development team. Ze kunnen technische problemen oplossen, updates doorvoeren en je helpen bij eventuele vragen of problemen. Super handig natuurlijk!

Nadelen

  • Kosten: Het laten maken van een webapplicatie is over het algemeen duurder dan het aanschaffen van een licentie. Je zult zelf moeten betalen voor analyse-,ontwikkelings- en ontwerpkosten. Vervolgens moet je zelf zorgen voor hosting, programmering en veiligheid.

  • Tijd: Het ontwikkelen van een applicatie kost tijd. Vooral als je een complexe applicatie nodig hebt.

  • Eigen beheer: Als je ervoor kiest om een webapplicatie te laten maken en er gaat iets kapot, dan ben je afhankelijk van een derde partij om het weer te laten maken. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar kan langer duren dan wanneer je het zelf zou kunnen fixen. Ook kan dit extra kosten met zich meebrengen.

Licentie aanschaffen

Voordelen

  • Kostenbesparing: Het aanschaffen van een licentie kan kosten besparen. Je hebt namelijk geen kosten voor het ontwikkelingsproces.

  • Korte implementatietijd: Met een licentie voor software kun je snel aan de slag. De software is namelijk al ontwikkeld en is klaar voor gebruik. Je hoeft niet te wachten op het ontwikkelingsproces, zoals bij het laten maken van een applicatie.

  • Beheer: Als je een licentie aanschaft hoef je je geen zorgen te maken over beheer. Ondersteuning en updates zitten vaak inbegrepen en alles wordt voor je geregeld.

Nadelen

Beperkte flexibiliteit: Licentiesoftware heeft beperkte aanpassingsmogelijkheden. Je moet het doen met de functionaliteiten en het ontwerp dat al is vastgesteld door de softwareleverancier.

Mogelijk ontbreken specifieke functies: De kans is groot dat de licentiesoftware niet alle specifieke functies biedt die je nodig hebt voor je bedrijfsactiviteiten. Je moet werken met de beschikbare functies binnen de software.

Webapplicatie voorbeelden

Webapplicaties zijn erg handig voor de meeste online sectoren. Oké… leuk, waar moet ik dan aan denken? Webapplicaties worden veel gebruikt in sectoren zoals binnen de E-commerce (Amazon, E-bay, etc.), social media (Facebook, Instagram, etc.), online banking (Paypal, internetbankieren, etc.), reisbureaus (Booking.com, Airbnb, etc.) en nog veel meer!

Zelf hebben we al een aantal mooie webapplicaties gebouwd. Bijvoorbeeld voor Strixs Consulting hebben we een volledig op maat gemaakte webapplicatie gebouwd.

Via deze applicatie kunnen klanten van Strixs Consulting een dagboek bijhouden. Hierin worden notules gemaakt van de werkzaamheden die ze hebben uitgevoerd. Daarnaast kunnen ze hier foto's en beschrijvingen aan toevoegen en de door hun gemaakte uren en gebruikte middelen bijhouden.

Webapplicatie laravel

Laravel is een populair PHP-framework dat vaak gebruikt wordt voor het ontwikkelen van webapplicaties. Ten opzichte van andere frameworks, biedt Laravel erg veel ruimte voor maatwerk. Dit vereist wel goede technische kennis over development, maar werpt zeker zijn vruchten af als je daarover beschikt.

Omdat Laravel zo geschikt is voor maatwerk en wij bij Dashed developers hebben met jaren aan ervaring, bouwen wij onze webapplicaties met Laravel. Wij willen namelijk niets aan het lot overlaten en alle functies kunnen bouwen die onze klanten verlangen ;).

Een webapplicatie laten maken door Dashed

Wil jij een webapplicatie laten maken? Ontdek de kracht van maatwerk met Dashed! Onze developers helpen je graag met een op maat gemaakte webapplicatie, die aansluit bij jouw behoeften. 

Wacht dus niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. 

Deze CMS’en gebruiken wij om websites te bouwen:

  • Dashed is ons home-made CMS, gebaseerd op het meest populaire PHP framework, Laravel. Onderhoud, veiligheid en snelheid staan hier altijd voorop!

    Laravel
  • Shopify is hét CMS voor een overzichtelijke webshop, die je in no-time gelanceerd hebt. Shopify is een veilige en gangbare keuze voor bijna iedere webshop.

    Shopify
  • WordPress websites staan bekend om hun gebruiksgemak. Vooral het plaatsen en bewerken van content is een piece of cake in WordPress.

    Wordpress
  • Statamic is volledig customizable en daarnaast ook nog eens makkelijk in gebruik. Met Statamic kies je voor een op maat gemaakte website met een gebruiksvriendelijk CMS.

    Statamic
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff

Ready to level up? INSERT COINS
TO PLAY

Durf te investeren in groei. Dashed is voor ondernemers die willen winnen. Neem contact met ons op, dan komen we graag bij je langs voor een next level website. Get Dashed en level up! Waar wacht je nog op?

Get DASHED