Wat is Statamic?

Ben jij op zoek naar een CMS (content management systeem) om jouw website mee te (laten) bouwen en overweeg je om Statamic hiervoor te gebruiken? Dan is het handig om te weten wat Statamic precies is en welke voordelen het met zich meebrengt.

In deze blog vertellen we je wat Statamic is, wat de voordelen zijn én wanneer je ervoor kiest in tegenstelling tot andere CMS’en. Lees snel met ons mee, dan weet jij straks of het iets voor jou is.

Wat is Statamic?

Statamic is een relatief nieuw CMS dat gebaseerd is op Laravel. Statamic maakt geen gebruik van databases om inhoud op te slaan, maar maakt gebruik van platte tekstbestanden (flat files) om inhoud te beheren.

Een van de belangrijkste kenmerken van Statamic is dat het erg flexibel is. Gebruikers kunnen makkelijk functionaliteiten en aanpassingen toevoegen.

Daarnaast is Statamic ook erg gericht op gebruiksvriendelijkheid. Het lijkt erg op WordPress, alleen In tegenstelling tot WordPress, hoef je bij Statamic geen talloze plug-ins te installeren. Dit maakt het voor gebruikers met minder programmeer skills een stuk overzichtelijker om te gebruiken.

  • In your face splash.
  • Bright like a flash.
  • Not afraid to clash.
  • In your face splash.
  • Bright like a flash.
  • Not afraid to clash.

Wat zijn de voordelen van Statamic?

Statamic maakt dus gebruik van flat-files om inhoud te beheren, in tegenstelling tot traditionele CMS’en. De data bij traditionele Dat brengt een aantal voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van Statamic hebben we hieronder in een lijstje gezet.

1. Flexibiliteit

Statamic is dankzij het op flat-file gebaseerde systeem erg flexibel. Het biedt een modulair systeem, waarin je makkelijk zelf functionaliteiten kunt toevoegen en aanpassen op basis van jouw behoeften. Je kunt aangepaste thema’s, add-ons en integraties maken om de functionaliteit van je website uit te breiden.

2. Eenvoudig beheer

Het gebruik van platte tekstbestanden voor het opslaan van content maakt het beheer en versiebeheer erg eenvoudig. Ook kun je de inhoud van de website makkelijk bewerken met de tekst-editor. Een andere handige functie, die je misschien niet direct zou verwachten, is dat je een website dat met Statamic is gebouwd heel makkelijk kan verhuizen naar een ander domein.

3. Snelheid

Dankzij het gebruik van flat-files en efficiënte caching-mechanismen, biedt Statamic erg snelle laadtijden en prestaties. En als er grote hoeveelheden inhoud en verkeer zijn? Ja, zelfs dan blijft het snel laden en presteren! Gaaf toch?

Maar, hoe kan dat dan? Het CMS minimaliseert het gebruik van database queries en optimaliseert de levering van inhoud. Resultaat: Een betere gebruikerservaring en hogere prestaties van je website.

4. Veiligheid

Statamic hecht veel waarde aan veiligheid en biedt ingebouwde beveiligingsfuncties om je website te beschermen tegen mogelijke kwetsbaarheden.

Het volgt ‘best practices’ op het gebied van beveiliging en biedt bescherming tegen veel voorkomende bedreigingen, zoals cross-site scripting (XSS) en SQL-injection- aanvallen. Zo blijft jouw website optimaal beschermd.

5. Gebruiksvriendelijke interface

Statamic heeft een intuïtieve interface, waardoor gebruikers makkelijk inhoud kunnen maken, bewerken of publiceren. De interface vereist geen technische kennis om mee te werken, waardoor het toegankelijk is voor gebruikers met verschillende ‘skill levels’.

Wanneer kies je voor Statamic?

Bij het overwegen van de keuze of Statamic het meest geschikte CMS voor jouw website is, zijn er een aantal dingen die je moet afwegen. Zo moet je erachter komen wat de behoeften van jouw website zijn. Heb je behoefte aan een maatwerk website? Of is een eenvoudige website voor jou voldoende?

Als je behoefte hebt aan een maatwerk website, dan is Statamic een sterke keuze. Dat komt omdat het gebouwd is in Laravel, dat gespecialiseerd is in het maken van maatwerk websites. Wil je een simpele website? Dan is het misschien beter om te kiezen voor een CMS zoals WordPress.

Laat je concurrerende websites sidderen met een Statamic website

Wil jij een verpletterende website laten bouwen met Statamic, om jouw concurrenten een stap voor te blijven? Onze Statamic experts staan voor jou klaar! Ook voor vragen of advies, kan je altijd bij ons terecht. 

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op!

Deze CMS’en gebruiken wij om websites te bouwen:

  • Dashed is ons home-made CMS, gebaseerd op het meest populaire PHP framework, Laravel. Onderhoud, veiligheid en snelheid staan hier altijd voorop!

    Laravel
  • Shopify is hét CMS voor een overzichtelijke webshop, die je in no-time gelanceerd hebt. Shopify is een veilige en gangbare keuze voor bijna iedere webshop.

    Shopify
  • WordPress websites staan bekend om hun gebruiksgemak. Vooral het plaatsen en bewerken van content is een piece of cake in WordPress.

    Wordpress
  • Statamic is volledig customizable en daarnaast ook nog eens makkelijk in gebruik. Met Statamic kies je voor een op maat gemaakte website met een gebruiksvriendelijk CMS.

    Statamic
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff

Ready to level up? INSERT COINS
TO PLAY

Durf te investeren in groei. Dashed is voor ondernemers die willen winnen. Neem contact met ons op, dan komen we graag bij je langs voor een next level website. Get Dashed en level up! Waar wacht je nog op?

Get DASHED