Het belang van een responsieve webdesign voor je webshop

Vroeger ging men naar het winkelcentrum om te shoppen, tegenwoordig heeft iedereen het winkelcentrum in zijn of haar broekzak. Om deze reden is het voor webshops belangrijker dan ooit om te zorgen dat hun webshop goed werkt op ieder apparaat. Om dat te bereiken zullen webshops gebruik moeten maken van een responsive webdesign. Maar wat is een responsive webdesign eigenlijk? En wat zijn de voordelen? Lees alles wat je moet weten hieronder!

Wat is een responsive webdesign?

Responsive webdesign is als een digitale kameleon voor jouw website. Het past zich moeiteloos aan aan elk schermformaat, van desktop tot smartphone. Het resultaat? Een soepele en optimale gebruikerservaring, ongeacht het apparaat dat de bezoeker gebruikt.

 • In your face splash.
 • Bright like a flash.
 • Not afraid to clash.
 • In your face splash.
 • Bright like a flash.
 • Not afraid to clash.

Waarom is een responsive design belangrijk voor jouw webshop?

Denk eens na over het apparaat dat je meestal gebruikt om op internet te surfen. Waarschijnlijk is dit je smartphone. Je herinnert je vast wel die momenten waarop je op een website belandde waar je constant moest inzoomen om de tekst te lezen, of waar de pagina’s traag laden. Irritant, toch?

Waarschijnlijk koos je toen voor een andere website die wél snel en makkelijk te gebruiken was. Een website met een responsive design, bijvoorbeeld.

Met de aanzienlijke toename van internetgebruik via smartphones in de afgelopen jaren en het verlangen om het bezoekers (potentiële klanten) van jouw website zo makkelijk mogelijk te maken, is een responsive webdesign bijna onmisbaar.

Als je hier niet in investeert, bestaat de kans dat bezoekers eerder de website van een concurrent verkiezen, omdat die wel een gebruiksvriendelijk ontwerp met een responsive design heeft.

7 voordelen van een responsive webshop

Een responsive webdesign is geen optie meer, maar een onmisbaar hulpmiddel voor de groei van jouw webshop. Benieuwd wat de voordelen hiervan zijn? Check it out!

1. Toegankelijkheid op elk apparaat

Een webshop die klaar is voor de toekomst is als een open deur op elk apparaat. Met responsive webdesign past jouw online winkel zich aan diverse schermformaten, van gigantische desktop schermen tot smartphones. Hierdoor is jouw aanbod toegankelijk voor elke potentiële klant, waar ze zich ook bevinden.

3. Google ❤️ responsiviteit

Google beloont responsive websites met een hogere rangschikking in zoekresultaten. Een responsive webshop vergroot niet alleen de kans om ontdekt te worden, maar plaatst jouw aanbod ook in de schijnwerpers van potentiële klanten.

4. Soepele en snelle ervaring

De aandacht van online shoppers is kostbaar en vluchtig. Responsive webdesign zorgt voor een soepele en snelle gebruikerservaring. Geen frustraties met langzame laadtijden of onhandige navigatie. Jouw klanten zweven moeiteloos door jouw assortiment, waardoor de kans op conversies aanzienlijk toeneemt.

5. Toekomstbestendigheid in een veranderend landschap

De digitale wereld evolueert voortdurend. Een responsive webshop is als een digitale kameleon, klaar om zich aan te passen aan nieuwe apparaten en technologieën. Het is een investering in toekomstbestendigheid, waardoor jouw webshop relevant blijft te midden van verandering.

6. Concurrerend voordeel

In de strijd om de aandacht van online shoppers is een responsief webdesign jouw geheime wapen. Het biedt niet alleen een prettige winkelervaring, maar plaatst jouw webshop ook op de voorgrond van concurrentie. Klanten kiezen eerder voor een webshop die moeiteloos toegankelijk is en plezier biedt in plaats van te worstelen met niet-responsieve alternatieven.

7. Klanttevredenheid als hoogste prioriteit

Een gelukkige klant is een terugkerende klant. Responsive webdesign draagt bij aan een positieve gebruikerservaring, wat resulteert in tevreden klanten die niet alleen terugkeren, maar ook jouw webshop aanbevelen aan anderen.

Jouw webshop als boegbeeld van je bedrijf

Wil jij een webshop laten bouwen met responsive design? Of wil je een responsive design voor je huidige webshop? Dan staat ons team met ervaren developers voor je klaar! Alle websites die wij bouwen zijn altijd responsive, omdat wij altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste trends binnen de web development.

Neem dus snel contact met ons op, dan zorgen wij dat jouw website voldoet aan alle eisen.

Deze CMS’en gebruiken wij om websites te bouwen:

 • Dashed is ons home-made CMS, gebaseerd op het meest populaire PHP framework, Laravel. Onderhoud, veiligheid en snelheid staan hier altijd voorop!

  Laravel
 • Shopify is hét CMS voor een overzichtelijke webshop, die je in no-time gelanceerd hebt. Shopify is een veilige en gangbare keuze voor bijna iedere webshop.

  Shopify
 • WordPress websites staan bekend om hun gebruiksgemak. Vooral het plaatsen en bewerken van content is een piece of cake in WordPress.

  Wordpress
 • Statamic is volledig customizable en daarnaast ook nog eens makkelijk in gebruik. Met Statamic kies je voor een op maat gemaakte website met een gebruiksvriendelijk CMS.

  Webshop laten maken
 • We are Dashed
 • We are Dashed
 • We are Dashed
 • We are Dashed
 • We are Dashed
 • We are Dashed
 • Not afraid to double bluff
 • Not afraid to double bluff
 • Not afraid to double bluff
 • Not afraid to double bluff
 • Not afraid to double bluff
 • Not afraid to double bluff

Ready to level up? INSERT COINS
TO PLAY

Durf te investeren in groei. Dashed is voor ondernemers die willen winnen. Neem contact met ons op, dan komen we graag bij je langs voor een next level website. Get Dashed en level up! Waar wacht je nog op?

Get DASHED