Wat zijn de voordelen van een WordPress website?

Alle informatie die je nodig hebt over WordPress!

Voor het maken van een website zijn er verschillende soorten systemen waar je mee aan de slag kunt. Een van de meest gebruikte systemen is WordPress. In deze blog leggen wij jou uit waarom WordPress zo populair is. Daarnaast benoemen we de verschillende voor- en nadelen die WordPress met zich meebrengt.

Wat is WordPress?

WordPress is een razend populair content management systeem (CMS), dat bedoelt is om een website te maken. Het is dan ook niet gek dat meer dan 43% van alle websites wereldwijd gemaakt zijn met WordPress. Met WordPress kun je eigenlijk alle kanten op met je website, denk bijvoorbeeld aan het maken van blogs, informatieve websites of een webshop. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos! WordPress werkt zo goed dat zelfs grote bedrijven als CNN of eBay er gebruik van maken. Maar ook voor websites van lokale bedrijven zoals het bakkertje om de hoek is het de perfecte oplossing.

 • In your face splash.
 • Bright like a flash.
 • Not afraid to clash.
 • In your face splash.
 • Bright like a flash.
 • Not afraid to clash.

De 6 voordelen van een WordPress website

Ben jij nog op zoek naar een geschikt CMS voor je website? Wie weet is WordPress iets voor jou! Om te beginnen: WordPress is gratis! Verder zijn er een aantal goede redenen om als bedrijf voor WordPress te kiezen. Daarom hebben we hieronder een lijstje opgesteld met de 6 voordelen van WordPress.

1. WordPress is gebruiksvriendelijk

Voor het gebruik van WordPress zijn geen ‘skills’ zoals programmeren nodig. Zodra je het hebt geïnstalleerd, wat overigens ook slechts een kwestie is van een paar keer klikken, kun je direct aan de slag met het maken en onderhouden van je eigen website. Het wijzigen van teksten, invoegen van afbeeldingen en andere veranderingen zijn makkelijk uit te voeren door middel van duidelijke tools in het menu. Dit maakt WordPress eenvoudig in gebruik.

2. WordPress biedt eindeloze design-opties

WordPress bezit een enorm assortiment aan designs zoals: lay-outs, afbeeldingen, templates, lettertypes en kleur patronen. Zo kun je jouw website een design geven dat precies bij je smaak past. Mocht je wel beschikken over programmeer skills, dan zijn de opties nog ruimer. Het is dan namelijk mogelijk om bestaande templates zelf aan te passen en toe te voegen. Zo creëer je je eigen identieke designs! Hoe gaaf is dat?

3. WordPress is makkelijk uit te breiden

Naast het grote assortiment aan designs dat WordPress biedt, is er ook nog de mogelijk om zelf plugins te downloaden die je aan je WordPress kunt koppelen. Er zijn veel verschillende plugins beschikbaar, enkele handige en erg populaire zijn bijvoorbeeld: nieuwsbrief plugins, sociale media kanalen met plug ins en de ‘WooCommerce” plugin. Veel van de beschikbare plugins kun je bovendien gratis downloaden.

De WooCommerce plugin is erg handig wanneer je zelf een webshop wilt maken. Naast deze hulpvolle plugins zijn er ook plugins die bescherming bieden tegen spam of hackers. Kort samengevat: Er is een zee aan aanbod plug-ins die het gebruik van WordPress nog soepeler laten verlopen!

4. Geschikt voor alle apparaten

Net als velen andere soort CMS software is WordPress ook beschikbaar voor al je apparaten. Zo kun je een WordPress website erg gemakkelijk gebruiken vanaf je laptop, tablet of zelfs je mobiele telefoon. Super handig dus!

5. Berichten plannen

WordPress heeft een aantal handige functies ingebouwd die de mogelijkheid bieden om nieuwsberichten, blogs of pagina’s te publiceren op een door jou bepaald tijdstip. Dat maakt het erg makkelijk om consistent op dezelfde tijdstippen je items te publiceren.

6. Ambitieuze community

Er zijn ontzettend veel gebruikers in de community die zelf plugins en designs produceren voor WordPress. Erg handig, want WordPress is een open source systeem. Dit betekent dat jij deze zelf ook gratis of soms tegen hele kleine vergoeding kunt gebruiken! Door de ambitie die de community van WordPress blijft het aanbod aan mogelijkheden dus steeds uitbreiden waar je de vruchten van kan blijven plukken gedurende de tijd.

De 5 nadelen van een WordPress website

Naast de 6 genoemde voordelen, zitten er natuurlijk ook een aantal nadelen verbonden aan WordPress. Hieronder zijn de 5 nadelen van WordPress even kort en bondig omschreven.

1. Overvloed aan plugins

Naast dat een erg ruim aanbod aan plugins enorm in je voordeel kan werken, heeft dit ook zeker zijn nadeel. Het kan namelijk lastig zijn in het enorme aanbod een plugin te vinden die past bij je doel. Ook zijn er een aantal plugins die niet goed geprogrammeerd zijn, wat de nodige problemen met zich mee kan brengen. Verder kan het zijn dat je website traag wordt wanneer je teveel verschillende plugins gebruikt op je website.

2. Veiligheidsrisico’s

Omdat Wordpress zo populair is, is het ook een aantrekkelijk doelwit voor hackers. Het kan zomaar het geval zijn dat zij zoeken naar zwakke plekken in jouw beveiliging om gevoelige en waardevolle informatie van je website te bemachtigen. Ook kan het zo zijn dat een plugin gemaakt is door een amateur, met als gevolg dat de plugins instabiel kunnen zijn. Het is daarom belangrijk om waakzaam te blijven wanneer je plugins download. Helaas heeft niet iedereen de programmeer skills die wij in huis hebben ;)

3. Updaten van plugins

Een ander probleem dat zich kan voordoen wanneer je plugins in WordPress gebruikt, is dat ze niet goed geupdate worden. Dit kan uiteindelijk resulteren in een niet werkende plugin. Normaal gesproken voert WordPress zelf updates uit (meestal zo’n twee keer per kwartaal), maar soms kan zo’n update ervoor zorgen bepaalde plugins niet meer functioneren. Wanneer WordPress dergelijke updates uitvoert, zal je website tijdelijk even in ‘onderhoudsmodus’ gaan. Je website is dan tijdelijk niet beschikbaar.

4. Kosten voor maatwerk

Het gebruik van WordPress en veel van de functies die zij bieden zijn gratis. Echter is het zo dat er ook uitgebreidere functies worden aangeboden. Wanneer je bijvoorbeeld een plugin wilt die extra functionaliteiten biedt, kan het zo zijn dat je bij een derde partij moet aankloppen.

Dit zal ook weer extra kosten met zich meebrengen. Daarnaast is het zo dat wanneer WordPress komt met een update, de codes van je specifieke plugins kunnen worden overschreven waardoor gegevens verloren gaan. WordPress is dus niet ideaal voor maatwerk, tenzij je beschikt over de juiste kennis.

5. Problemen met zoekoptimalisatie

Wanneer je een website maakt, is het belangrijk om rekening te houden met de SEO (Search Engine Optimization). Dit geldt niet alleen voor WordPress maar voor iedere software waar je een website mee maakt. Wel is het zo dat WordPress van nature ‘SEO-vriendelijk’ is, alleen wanneer de gebruiker geen goede kennis heeft van SEO zal dit niet veel verschil maken. Er bestaan plugins die helpen bij SEO, maar het is wel belangrijk om te weten welke wel en niet geschikt zijn.

Is WordPress een geschikt CMS voor mijn website?

Wanneer je de keuze maakt voor een CMS om je website te bouwen is het belangrijk jezelf de vraag te stellen: Aan welke eisen moet mijn website voldoen? WordPress is super geschikt als instap website, maar kan met het nodige maatwerk ook ingezet worden door grotere bedrijven. Naast WordPress zijn er nog andere CMS’en die opties bieden waar WordPress wellicht tekort kan schieten. Op dergelijke systemen begin je als het ware vanaf een schone lei, met als voordeel dat de opties praktisch eindeloos zijn. Het nadeel aan deze systemen is dat je tijd en moeite moet investeren. Geld investeren kan ook, indien je wenst dit uit te besteden aan professionals.

Website laten maken door Dashed

Het is ook mogelijk om het maken van je website over te laten aan professionals. Als er iets is waar wij goed in zijn is het wel kick-ass websites maken! Wij zijn specialisten in maatwerk en helpen je graag aan een overtuigende professionele website, waar je nog jaren van kunt genieten.

Voor advies mag je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Deze CMS’en gebruiken wij om websites te bouwen:

 • Dashed is ons home-made CMS, gebaseerd op het meest populaire PHP framework, Laravel. Onderhoud, veiligheid en snelheid staan hier altijd voorop!

  Laravel
 • Shopify is hét CMS voor een overzichtelijke webshop, die je in no-time gelanceerd hebt. Shopify is een veilige en gangbare keuze voor bijna iedere webshop.

  Shopify
 • WordPress websites staan bekend om hun gebruiksgemak. Vooral het plaatsen en bewerken van content is een piece of cake in WordPress.

  Wordpress
 • Statamic is volledig customizable en daarnaast ook nog eens makkelijk in gebruik. Met Statamic kies je voor een op maat gemaakte website met een gebruiksvriendelijk CMS.

  Statamic
 • We are Dashed
 • We are Dashed
 • We are Dashed
 • We are Dashed
 • We are Dashed
 • We are Dashed
 • Not afraid to double bluff
 • Not afraid to double bluff
 • Not afraid to double bluff
 • Not afraid to double bluff
 • Not afraid to double bluff
 • Not afraid to double bluff

Ready to level up? INSERT COINS
TO PLAY

Durf te investeren in groei. Dashed is voor ondernemers die willen winnen. Neem contact met ons op, dan komen we graag bij je langs voor een next level website. Get Dashed en level up! Waar wacht je nog op?

Get DASHED