Wat is Hotjar en hoe werkt het?

Als online marketeer wil je begrijpen hoe mensen jouw content ervaren. Niet alleen hoeveel mensen het bekijken, maar juist hoe ze zich erbij voelen. Google Analytics is handig, maar heeft hierin beperkingen. In deze blog kijken we naar Hotjar en hoe het je kan helpen bij dit soort diepgaande analyses. Lees verder voor meer informatie!

  • In your face splash.
  • Bright like a flash.
  • Not afraid to clash.
  • In your face splash.
  • Bright like a flash.
  • Not afraid to clash.

Wat is Hotjar?

Hotjar is een handige tool voor websiteanalyse. Het helpt je begrijpen wat mensen doen op je website. Je kunt ermee zien waar ze klikken, hoe ze scrollen en zelfs video's bekijken van individuele bezoeken.

Het biedt ook enquêtes en feedbackformulieren om de mening van je bezoekers te verzamelen. Kortom, Hotjar geeft je waardevolle inzichten om de gebruikerservaring van jouw website te verbeteren.

Hoe werkt Hotjar?

Je hebt een website en wilt weten hoe mensen deze gebruiken. Je wilt begrijpen waar ze klikken, hoe ze scrollen en zelfs wat ze ervan vinden. Dat is waar Hotjar in komt springen.

Maar hoe doet Hotjar dat precies? Dat leggen we hieronder voor je uit:

1. Trackingcodes installeren

Het begint met het installeren van een trackingcode op je website. Deze code werkt op de achtergrond en verzamelt gegevens over de acties van je bezoekers. Denk aan klikken, muisbewegingen, scrollgedrag en meer. Het verzamelt deze gegevens zonder dat je bezoekers zich er bewust van zijn.

2. Genereren van heatmaps

Hotjar genereert visuele heatmaps die je laten zien waar bezoekers het meest actief zijn op jouw website. Klik-heatmaps onthullen waar de meeste interactie plaatsvindt, terwijl scroll-heatmaps laten zien hoe ver bezoekers van je pagina’s scrollen. Deze visuele representatie laat zien welke delen van je website de meeste aandacht trekken en waar bezoekers minder actief zijn.

3. Opnemen van sessies

Hotjar biedt de mogelijkheid om video-opnamen te maken van individuele bezoeker sessies. Zo kan je letterlijk over de schouders van je bezoekers meekijken terwijl ze je site verkennen. Je kunt zien waar ze klikken, waar ze hun tijd doorbrengen en waar ze mogelijk problemen ondervinden. Dit is een geweldige manier om zwakke punten op jouw website te identificeren.

4. Formulier analyse

Voor websites met formulieren is Hotjar een waardevol hulpmiddel om te begrijpen hoe bezoekers met deze formulieren omgaan. Je kunt zien waar mensen afhaken of problemen ervaren bij het invullen hiervan. Dit is vooral handig als je conversies wilt verbeteren of formulieren wilt optimaliseren.

5. Verzameling van feedback

Hotjar biedt ook tools om feedback van je gebruikers te verzamelen. Je kunt enquêtes maken en feedbackformulieren toevoegen aan je site. Hierdoor kan je direct input krijgen over de behoeften en meningen van je bezoekers.

Waarom werken met Hotjar?

Het succes van je online aanwezigheid begint met een diepgaand begrip van je bezoekers. En dat is precies waarom Hotjar onmisbaar is. Het onthult de verborgen schatten van bezoekersgedrag en gebruikerservaring.

Hotjar biedt inzichtelijke heatmaps, video-opnames van sessies, formulieranalyse en directe feedback van gebruikers. Het is je kompas voor het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid, het verhogen van conversies en het ontgrendelen van het volle potentieel van je website.

Kortom, het is de sleutel is tot het optimaliseren van je online aanwezigheid en het creëren van een website die niet alleen aantrekt, maar ook converteert.

Voordelen van Hotjar

Nog niet overtuigd van Hotjar? Dan hebben we hier nog 7 voordelen van Hotjar om je nog eens aan het denken te zetten.

1. Diepgaand inzicht in bezoekersgedrag

Hotjar tilt website-analyse naar een geheel nieuw niveau. Het biedt je een glashelder beeld van hoe bezoekers zich gedragen op jouw website. Je ontdekt niet alleen waar ze klikken, maar ook hoe ver ze scrollen en waar ze vastlopen.

2. Realistische sessieopnames voor echt begrip

Wil je weten hoe bezoekers daadwerkelijk je site beleven? Hotjar biedt video-opnames van individuele bezoeksessies. Dit is als het over de schouder meekijken van je bezoekers, waardoor je niet alleen de problemen kunt identificeren, maar ook de succesvolle interacties kunt begrijpen.

3. Formulieren optimaliseren voor conclusies

Als je formulieren op je site hebt, kun je met Hotjar begrijpen hoe bezoekers deze gebruiken. Je kunt ontdekken waar bezoekers vastlopen of waar het invullen van formulieren te ingewikkeld wordt. Dit is cruciaal voor het verhogen van conversies.

4. Directe feedback van gebruikers

Hotjar maakt het eenvoudig om feedback van gebruikers te verzamelen via enquêtes en feedbackformulieren. Dit directe inzicht is van onschatbare waarde voor het begrijpen van de behoeften en meningen van je bezoekers.

5. Verbeter de gebruikerservaring

Dankzij de inzichten die Hotjar biedt, kun je gerichte verbeteringen aanbrengen op je website. Dit resulteert in een betere gebruikerservaring, hogere conversies en tevreden bezoekers.

6. Efficiëntie in website-ontwikkeling

Het identificeren van problemen en knelpunten op je site bespaart kostbare tijd en middelen bij het ontwikkelen en optimaliseren van webpagina's.

7. Een voorsprong op de concurrentie

Door Hotjar te omarmen, krijg je een concurrentievoordeel in de wereld van online zaken doen. Je beschikt over waardevolle inzichten die je concurrenten misschien missen.

Is Hotjar gratis?

Nee, Hotjar is niet helemaal gratis. Er is een beperkte gratis versie beschikbaar, maar voor meer geavanceerde functies moet je betalen. Het exacte bedrag hangt af van je behoeften en websiteverkeer. Hotjar is een investering in het begrijpen en verbeteren van je website, dus het is belangrijk om te overwegen welk plan het beste bij je past.

Om erachter te komen of het wat voor jou is, raden wij aan om wel eerst de gratis versie te proberen. In die tijd zul je er snel genoeg achterkomen of je de investering het waard zou vinden.

Hotjar, de sleutel tot betere conversies

Wil jij de conversies van jouw website verbeteren? Bij Dashed staan onze ervaren developers voor jou klaar! Alle websites die wij bouwen hebben we volledig geoptimaliseerd voor conversies. 

Neem vandaag nog contact op, dan bespreken we de mogelijkheden onder het genot van een kop koffie.


  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff

Ready to level up? INSERT COINS
TO PLAY

Durf te investeren in groei. Dashed is voor ondernemers die willen winnen. Neem contact met ons op, dan komen we graag bij je langs voor een next level website. Get Dashed en level up! Waar wacht je nog op?

Get DASHED