Wat zijn LSI keywords?

LSI keyword staat letterlijk voor ‘Latent Semantic Indexing keyword’. Dit betekent simpelweg dat zoekwoorden met dezelfde betekenis met elkaar worden gelinkt. Sterker nog, alles wat met het onderwerp waar jij over schrijft te maken heeft, wordt aan elkaar gekoppeld.

Je kunt het een beetje zien als een woordweb, waarbij het onderwerp in het midden staat. Hieromheen bedenk je alle woorden die ermee te maken hebben. De woorden die eromheen staan zijn de LSI keywords.

LSI keywords kun je gebruiken in content op je website, zoals blogs. Je verweeft ze in je tekst op een manier dat het niet ten koste gaat van de leesbaarheid. LSI keywords hebben een positieve bijdrage aan je SEO.

Waarom is het dan positief voor je SEO? Dat komt omdat de zoekwoorden de zoekmachines helpen de context van je content beter te begrijpen. En dit heeft een positieve invloed op de ranking van die pagina.

  • In your face splash.
  • Bright like a flash.
  • Not afraid to clash.
  • In your face splash.
  • Bright like a flash.
  • Not afraid to clash.

Hoe en wanneer maak je gebruik van LSI keywords?

De vindbaarheid van jouw website verbeteren met LSI keywords kan erg effectief zijn, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder geven we je 3 tips over hoe je er het beste gebruik van kunt maken.

1. Strategische plaatsing

Gebruik naast het belangrijkste zoekwoord ook een LSI zoekwoord in de meta omschrijving van je pagina. Google zal jouw content beter beoordelen als je een LSI zoekwoord als hulpmiddel gebruikt.

Naast de meta omschrijving zal je ook moeten kijken naar de webpagina zelf. Het is minstens net zo belangrijk dat je een relevant zoekwoord en een LSI keyword verwerkt in de content op je pagina. Deze woorden vul je niet in op een willekeurige plek, maar plaats je op strategisch gekozen plekken.

2. Variaties en synoniemen

LSI-trefwoorden hoeven niet precies overeen te komen met je primaire zoekwoord. Je kunt variaties en synoniemen van gerelateerde woorden opnemen. Bijvoorbeeld, als je hoofdwoord "hondentraining" is, kunnen LSI trefwoorden "puppy opvoeding," "gehoorzaamheidstraining voor honden," en "honden instructies" zijn. Dit zorgt voor een bredere diversiteit in je content en vergroot de kans op rangschikking voor verschillende zoekopdrachten.

3. Contextuele relevantie

LSI-trefwoorden moeten natuurlijk en contextueel passend in je content worden gebruikt. Vermijd het overmatig vullen van je tekst met deze trefwoorden, want dit kan door Google als spam worden beschouwd. Zorg ervoor dat de LSI-trefwoorden daadwerkelijk bijdragen aan de begrijpelijkheid en waarde van je tekst.

Oké, nu weet je hoe je LSI woorden het beste kunt gebruiken. Laten we nu kijken naar wanneer je ze moet gebruiken. Om het overzicht te behouden hebben we ook 3 redenen om er gebruik van te maken in een lijstje gezet hieronder:

1. Content Optimalisatie:

Gebruik LSI-trefwoorden bij het optimaliseren van je content om de contextuele relevantie te vergroten en zoekmachines te helpen begrijpen waar je pagina over gaat.

2. Nieuwe content creatie:

Bij het schrijven van nieuwe blogposts of artikelen kunnen LSI-trefwoorden je helpen om een breder publiek aan te trekken en de kans op rangschikking voor gerelateerde zoekopdrachten te vergroten.

3. Herziening van bestaande content:

Het is slim om LSI-trefwoorden toe te voegen of te verbeteren bij het herzien van oude content. Hierdoor blijft je content relevant en profiteert deze van organisch verkeer.

Hoe achterhaal je relevante LSI keywords?

Het vinden van LSI zoekwoorden is een belangrijke stap om je SEO-inspanningen te verbeteren. Deze woorden, gerelateerd aan je hoofd zoekwoord, versterken de context van je content voor zoekmachines.

Om ze te ontdekken, begin je met je primaire keyword. Google Suggest en "Gerelateerde zoekopdrachten" op de zoekresultatenpagina zijn goede bronnen. Tools zoals Google's Zoekwoordplanner, SEMrush en Ubersuggest of een concurrentieanalyse kunnen ook helpen.

Denk aan synoniemen en variaties van je keyword om de lijst uit te breiden. LSI-trefwoorden voegen diepgang en relevantie toe aan je content, wat zowel lezers als zoekmachines waarderen. Integreer ze in je SEO-strategie voor betere resultaten.

LSI-keywords: Jouw sleutel tot SEO-succes

Hulp nodig bij het invoegen van LSI-keywords voor jouw webpagina(s)? Bij Dashed staan onze ervaren SEO experts voor jou klaar. Wij kunnen jouw teksten voorzien van de meest voor jou relevante zoekwoorden. Toe aan volledig nieuwe teksten? Ook geen probleem voor ons! 

Neem vandaag nog contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden! 

  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • We are Dashed
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff
  • Not afraid to double bluff

Ready to level up? INSERT COINS
TO PLAY

Durf te investeren in groei. Dashed is voor ondernemers die willen winnen. Neem contact met ons op, dan komen we graag bij je langs voor een next level website. Get Dashed en level up! Waar wacht je nog op?

Get DASHED